Введіть контакти
Наші менеджери зв'яжуться з Вами протягом хвилини

    Ваші ім'я та прізвище

    Номер телефону

    Залишіть контактні дані для завантаження прайс-листа

      Ім'я

      Номер телефону

      catalog Каталог
      RUUA
      Мова
      RUUA

      Дерев’яні матеріали широко використовуються в будівництві та оздобленні будинків, офісів, дач і будівель іншого призначення. Майстри-початківці нерідко плутаються в назвах через відсутність досвіду і різноманітність видів пиломатеріалів. Дошки – затребуваний продукт. Їхня товщина зазвичай становить менше 100 мм, а ширина перевищує подвійну товщину.

      Існує багато різновидів дощок: обрізні та необрізні, стругані, вагонка, планкен, блок-хаус, терасна, палубна, декінг, для настилу підлоги. Дізнайтеся відмінності струганої дошки від обрізної, щоб без зусиль орієнтуватися в лісоматеріалах і замовляти потрібні вироби.

      Що таке стругана дошка

      Стругану дошку отримують з обрізної за допомогою подальшої сушки та обробки на рейсмусових і фугувальних верстатах. Сушіння в камерах за температури 140-180°C надає матеріалу підвищеної міцності, робить стійким до утворення тріщин і деформацій. У результаті шліфування поверхня виробу стає гладкою на дотик.

      Особливості

      Стругану дошку частіше використовують для зовнішніх і внутрішніх оздоблювальних робіт. Її особливості:

      • гладка поверхня з чотирьох сторін;
      • ідеальні геометричні розміри;
      • вологість не більше 8-12%.

      Завдяки ідеальній геометрії не потрібна підгонка під час монтажу. У результаті прискорюється виконання робіт.

      Переваги та недоліки

      Для виготовлення струганих пиломатеріалів зазвичай використовують деревину підвищеної щільності: ясен, дуб, модрину. Переваги такої дошки:

      1. Простий монтаж. Завдяки вивіреним геометричним параметрам елементи укладаються щільно один до одного без утворення щілин.
      2. Естетичний вигляд. Матеріал підходить для створення презентабельного дизайну.
      3. Не потрібне додаткове шліфування. Матеріал готовий до монтажу як облицювальне покриття.

      Відносні недоліки: складність і додаткові витрати при виготовленні, висока вартість порівняно з обрізними лісоматеріалами.

      Що таке обрізна дошка

      Обрізну дошку виготовляють під час розпилу цільних колод на циркулярних верстатах. Поряд із брусом це найпоширеніший пиломатеріал. Після розпилу з бічних сторін видаляють обзол – частину кори. Поверхня залишається шорсткою на дотик.

      Особливості

      Допускається часткова присутність обзолу на бічних сторонах. За державними стандартами, товщина обзолу не може перевищувати 8-16 мм. Товщина дошки на всьому протязі може відрізнятися в межах 2-3 мм. Вологість становить не більше 22%.

      Переваги та недоліки

      Головні переваги обрізної дошки: універсальність і доступна ціна порівняно зі струганими матеріалами. Продукт підходить для будівельних і чорнових оздоблювальних робіт. Обрізні дошки призначені для створення кроквяних систем та інших покрівельних конструкцій, зведення стін і перекриттів, облаштування риштувань та опалубки.

      Матеріал використовують для будівництва перил, майданчиків і сходинок сходів, виготовлення дверних коробок, віконних прорізів і рам. За допомогою обрізної дошки обшивають зовнішні стіни будівлі, роблять лаги для подальшого настилу підлогових покриттів.

      Якщо не передбачена додаткова фінішна обробка, необхідно обробити готову поверхню для підвищення естетичної привабливості. Також потрібна підгонка елементів за розміром під час монтажу.

      Основні відмінності струганої та обрізної дошки

      Основні відмінності полягають у технології виробництва, зовнішньому вигляді, технічних характеристиках і ціні. Обрізна дошка вимагає додаткової обробки – шліфування. У результаті збільшуються термін виконання роботи, трудові витрати і витрата матеріалу.

      Як візуально розрізнити обрізну і стругану дошку

      При візуальному огляді поверхня обрізної дошки шорстка, що визначається на дотик. Явно проглядається волокниста структура. Іноді помітні невеликі похибки в геометричних параметрах і сліди обзолу. Стругана дошка відрізняється ідеально гладкою поверхнею з виразним блиском без залишків кори.

      Застосування матеріалів

      Стругані та обрізні дошки використовуються як будівельні та оздоблювальні матеріали. Перші матеріали призначені для настилу підлоги і стелі, оздоблення стін, виготовлення меблів. Другі більше підходять для створення опорних і несучих конструкцій, огорож і парканів. Сфера застосування:

      • будівництво сходів і альтанок, лавок та інших малих архітектурних форм;
      • оздоблення фасадів і внутрішніх поверхонь;
      • облаштування лоджій і балконів, терас, спортивних майданчиків і зон відпочинку;
      • створення систем теплоізоляції та кроквяних;
      • виготовлення твердого пакування: коробів і ящиків.

      Обидва види дощок можна використовувати для виконання різних робіт. Але застосування струганого матеріалу для будівництва крокв, лаг та інших опорних елементів економічно недоцільно через високу ціну.

      Порівняння вартості матеріалів

      Стругана дошка дорожча через складність технологічного процесу і високу якість, але її вигідно використовувати для зовнішньої і внутрішньої обробки. Облицьована поверхня не потребує подальшого оздоблення, що скорочує строки будівництва і кошторисну вартість.

      Для підвищення вологостійкості облицювання з деревини покривають маслом або складами з воском. Вид обробки дерев’яної поверхні залежить від кліматичних умов. В умовах підвищеної вологості рекомендується обробити поверхню антисептичним просоченням, яке запобігає розвитку грибка і цвілі. Щоб поліпшити декоративні властивості та підвищити стійкість до впливу вологи, нанесіть на поверхню шар фарби або лаку.

      Сходи – споруда, що складається з низки сходинок, огорож і поручнів, призначених для підйому і спуску. Дерев’яні сходи – обов’язковий атрибут багатоповерхових житлових і дачних будівель. Причини вибрати для будівництва натуральне дерево:

      • презентабельний вигляд;
      • екологічність;
      • мала вага порівняно з металевими та бетонними конструкціями;
      • довговічність – при правильній обробці період експлуатації становить понад 100 років;
      • простий монтаж – не потрібна спеціальна техніка.

      Переваги сходів з дерева: гармонійне поєднання з будь-яким стилем інтер’єру і різноманітність варіантів дизайну. Дерево піддається обробці, підходить для створення різьблених, візерункових елементів.

      Які матеріали використовують для виготовлення дерев’яних сходів

      Будівництво дерев’яних сходів у приватному будинку або на дачі починається з підбору матеріалів. Щоб конструкція довгий час зберігала споживчі властивості та естетичний вигляд, вибирайте пиломатеріали високої якості. Для оцінки орієнтуйтеся на такі критерії:

      1. Сорт. Для зведення несучих конструкцій підійде деревина екстра-сорти.
      2. Вологість. Не повинна перевищувати 20-25%.
      3. Розпилювання. Краще вибирати радіальне.
      4. Відсутність дефектів. Не повинно бути сучків, тріщин, ураження грибком, відколів, обзолу.

      Вид необхідних дерев’яних матеріалів залежить від дизайну. Зазвичай для будівництва несучих конструкцій призначені балки, дерев’яний брус, клеєні дошки. Для створення сходинок використовують цільні та клеєні дошки, для оздоблення – планкен, вагонку. Сходові майданчики монтують із дощок, які виготовлені зі щільних сортів деревини.

      Безпечна експлуатація дерев’яних сходів залежить від міцності конструкції. Деревина відрізняється пористою будовою, що означає різні показники міцності залежно від напряму волокон і прикладеної деформуючої сили. Максимальні показники спостерігаються, коли напрямки діючої сили і волокон збігаються. Найвища міцність пиломатеріалів досягається при радіальному розпилі колод.

      Показник також залежить від щільності, вологості та віку дерева. Щільність сосни і липи становить 540 кг/м3, модрини, дуба і ясена – 740 кг/м3. Зі збільшенням щільності підвищується міцність. Щільність деревини впливає на сприйнятливість до вологи. Щільні породи дерева гірше вбирають вологу, ніж пористі.

      Зі збільшенням показника вологості міцність зменшується. Вологе дерево гірше справляється з механічними навантаженнями. Міцність пиломатеріалів із молодих дерев нижча, ніж дорослих. Якісна деревина вирізняється пружністю і пластичністю – відновлює початковий об’єм і форму після зняття деформуючих навантажень.

      З яких елементів складаються сходи

      Маршові сходи складаються з одного або більше прольотів, які з’єднані майданчиками. Замість сходового майданчика нерідко встановлюють забіжні (поворотні) сходинки. Основні несучі елементи, призначені для монтажу:

      • косоур;
      • тятива;
      • больці.

      Тятива і косоур – діагонально розташовані дерев’яні балки, на яких закріплюються сходинки. Больці частіше виготовляють із металу. Під час монтажу на тятиву сходинку вставляють у паз, випиляний з урахуванням розмірів. Косоур – різновид тятиви. Сходинки укладають поверх балок. Міцність тятиви і косоура визначає експлуатаційні властивості і ступінь надійності споруди. На опорні балки припадає основне навантаження. Для їх виготовлення використовують брус сорту “екстра”. Інші елементи конструкції:

      • сходинки;
      • підсходинки;
      • майданчик;
      • підшивка;
      • обшивка отвору;
      • підбалясенник;
      • перила.

      Сходинки складаються з двох елементів: проступи і підсходинки. Проступ – частина, на яку наступає нога. Підсходинка – вертикальна площина між сходами. Висота підсходинки і сходинки однакова. Зазвичай кожні 10 сходинок розділяють майданчиком. Така конструкція вирізняється більшою стійкістю і міцністю. За відсутності достатнього місця повноцінний майданчик замінюють забіжними сходинками.

      Підшивка – оздоблення сходового маршу з нижнього боку. Підбалясенник призначений для кріплення балясин. Він такого ж розміру, як балясини та тятива. Перила огороджують сходовий марш для забезпечення безпеки пересування. Поверх перил монтують поручні, на які людина спирається рукою під час підйому і спуску.

      Матеріал для облаштування майданчиків, сходинок і підсходинок – дошка підлоги, яка має потрібну міцність, стійкість до стирання і механічних пошкоджень. Основні вимоги:

      • товщина бруска для косоурів і тятиви – не менше 50 мм;
      • товщина дошки для проступи – не менше 40 мм;
      • товщина дошки для підсходинки – не менше 30 мм.

      Для створення підшивки, підбалясенника, поручнів і поручнів підходить вагонка, а також інша дошка різного розміру і профілю. Висота перил становить не менше 90 см, відстань між прилеглими балясинами не перевищує 15 см.

      Щоб скоротити кошторисну вартість проекту, вибирайте деревину підвищеної щільності тільки для будівництва опорних конструкцій. Для підшивки і перил підійдуть пиломатеріали, зроблені з дерева м’яких порід.

      Устойчивость к влаге

      Для повышения устойчивости к влаге поверхность деревянных лестниц обрабатывают маслом и пропитками с воском. В результате на поверхности образуется водонепроницаемая пленка. Чтобы повысить влагостойкость, сооружение покрывают слоем лака или краски. Для защиты от огня используют антипирены — специальные составы, препятствующие возгоранию.

      Внешний вид и эстетика

      Выбор пиломатериалов по внешнему виду зависит от личных предпочтений владельца. При оценке эстетических свойств обращают внимание на цвет, текстуру и блеск. Цвет сосны — светло-желтый с красноватым отливом, липы — желто-белый с красноватым или коричневым оттенком, липы — красновато-коричневый.

      Текстура отражает рисунок волокон. Большей декоративностью обладают лиственные породы, такие как липа, бук, платан. Дерево хвойных пород отличается простым рисунком волокон. Для древесины твердых пород — дуба, ясеня — характерен выразительный блеск шлифованной поверхности. При помощи морилок, лаков и красок деревянной лестнице придают любой оттенок, который гармонирует с общим интерьером.

      Стоимость материалов

      Цена зависит от вида, породы древесины и сорта. Бюджетные решения — материалы из сосны, липы и ели. Пиломатериалы повышенной плотности и прочности изготавливают из ясеня, дуба и лиственницы.

      Винтовые и прямые лестницы: правила подбора материалов

      Деревянные лестницы — прочные и надежные, что обуславливает их популярность. Распространенная конструкция — маршевая прямая. Количество пролетов зависит от этажности здания. Маршевые лестницы — классический вариант, который отличается безопасностью и практичностью, обеспечивает удобство подъема и спуска.

      При сооружении несущей конструкции прямой лестницы используют материалы из твердых и полутвердых пород древесины сорта «экстра»: например, лиственницы, бука и ясеня. Для выполнения ступеней и перил подойдут пиломатериалы из сосны и липы.

      Преимущество винтовой лестницы — рациональное использование пространства. Винтовая конструкция занимает меньше места, чем прямая. Другие плюсы: сокращение количества пиломатериалов и, соответственно, стоимости строительства.

      Для обустройства несущих элементов винтовой лестницы лучше выбирать твердые породы древесины — например, ясень или дуб. Альтернативный вариант — сооружение несущей конструкции из металлических опор и труб.

      Альтанка з дерева – легка, крита споруда, призначена для відпочинку на дачі, в саду і на присадибній території. Архітектурна споруда захищає від опадів і прямих сонячних променів. Традиційно для будівництва використовують деревину. Вибираючи дерево для альтанки, враховують призначення, характеристики та якість матеріалу.

      Вибір матеріалу для альтанки

      Вибір матеріалу залежить від виду будівельних робіт. Для монтажу несучої конструкції знадобляться пиломатеріали підвищеної міцності: брус, колоди та балки. Для настилу підлоги, стелі та спорудження стін використовують обрізні дошки. Дерев’яні матеріали для лицьового оздоблення альтанки – це вагонка і блок-хаус. При оцінці якості дерева для альтанки орієнтуйтеся на такі показники:

      • вологість – до 20%;
      • відсутність дефектів: обзолу, сучків, тріщин, сколів;
      • сорт (для несучих конструкцій краще вибирати пиломатеріали сорту “екстра”);

      розпилювання: радіальне, тангенціальне, змішане.

      Для будівництва альтанки зазвичай використовують пиломатеріали з сосни і модрини, які поєднують поліпшені характеристики з доступною ціною. Деревина хвойних порід просякнута природними смолами, що підвищує стійкість до гниття, утворення цвілі та ураження комахами.

      Брус: переваги та особливості застосування

      Брус – пиломатеріал, у якого ширина пласти не перевищує подвійну товщину. Клеєний брус виготовляють методом склеювання відсортованих, струганих ламелей. Завдяки щільній структурі він відрізняється підвищеною міцністю і стійкістю до деформації, не потребує фінішного облицювання.

      Після склеювання ламелей брус профілюють, надаючи потрібної форми. Під час профілювання формуються пази (поглиблення) і шпунти – поздовжні виступи, які забезпечують щільне прилягання окремих елементів під час монтажу.

      Брус – міцний матеріал, який призначений для будівництва несучих конструкцій альтанки з дерева. З нього виконують опори, перекриття, обрешітку і контробрешітку для монтажу даху і підлоги. Переваги бруса:

      1. Повітропроникність. Здатність деревини пропускати повітря означає постійну вентиляцію. У стінах споруди не затримується волога. Після намокання під дощем альтанка швидко висихає.
      2. Довговічність. Період експлуатації дерев’яних будівель перевищує 100 років.
      3. Підвищена теплоємність. Властивість стін накопичувати тепло забезпечує комфортні умови перебування в споруді в будь-яку погоду.
      4. Естетична привабливість. Дерев’яна альтанка має дорогий і презентабельний вигляд. Величезна кількість варіантів дизайну дає змогу експериментувати і створювати ексклюзивні проєкти.
      5. Простий монтаж. Завдяки легкості бруса спрощуються процеси транспортування матеріалів і складання будівельної конструкції. Для зведення споруди з дерева не потрібна важка техніка.

      Якщо порівнювати з дошкою, то завдяки більшій товщині брус для альтанки стійкіший до механічних і деформуючих навантажень. При будівництві альтанки дерев’яні бруски використовують для створення несучого каркаса, обрешітки підлоги та даху. Зазвичай застосовують матеріал із перетином 100х100 мм або 150х150 мм.

      Дошка для будівництва альтанки

      Дошка – пиломатеріал, у якого ширина пласти перевищує подвійну товщину. Обрізна дошка відрізняється від необрізної відсутністю обзола на бічних сторонах. Дошки для альтанки підходять для настилу підлог, монтажу стелі, обшивки стін.

      Обрізну дошку використовують для облаштування кроквяних систем даху для подальшого покриття покрівельним матеріалом – черепицею, профнастилом, шифером, ондуліном, руберойдом. Альтернативний покрівельний матеріал – дерев’яна дошка, яку настилають на обрешітку. Стругані дошки застосовують для облаштування перил і огорож.

      Вагонка як матеріал для оздоблення альтанки: плюси і мінуси

      Вагонка – декоративна обшивальна дошка, яку використовують для фінішного оздоблення стін, стелі, віконних, дверних прорізів та інших поверхонь. Для створення оригінального дизайну оптимально підходить вагонка з дерева, яку монтують у горизонтальному, вертикальному або діагональному положенні. Для порівняння: блок-хаус укладають тільки горизонтально. Інші плюси використання вагонки для альтанки:

      • можливість створювати ґратчасті конструкції;
      • універсальність – матеріал підходить для зовнішньої і внутрішньої обробки стін, а також стелі;
      • гладка готова поверхня без щілин – система кріплення “шип-шпунт” забезпечує щільне прилягання окремих елементів.

      Під час облицювання поверхонь вагонкою не потрібна додаткова обробка швів джутовою повстю або прядив’яною мотузкою. У результаті скорочуються термін виконання і кошторисна вартість робіт. Мала стійкість до впливу вологи і вогню усувається за допомогою спеціальних препаратів для обробки. Через малу міцність вагонка не підходить для будівництва несучих конструкцій.

      Блок-хаус для оздоблення альтанки

      Блок-хаус – оздоблювальний матеріал, який призначений для фінішної обробки зовнішніх стін. На відміну від плоскої вагонки, укладений блок-хаус імітує зруб із цільних колод. Поверхня матеріалу характеризується виступаючою, округлою формою. Товщина елемента становить 20-45 мм, що покращує показники міцності і здатність утримувати тепло.

      Вибирайте дерев’яний блок-хаус, якщо будуєте ґрунтовну альтанку або збираєтеся в короткі терміни оновити застарілу конструкцію. Інша причина вибрати матеріал – необхідність утеплення споруди. Щоб зимова альтанка з дерева стала затишною і теплою, краще обробити стіни блок-хаусом.

      Комбінування матеріалів: правила гармонійного поєднання

      Поєднання різних матеріалів допоможе оптимізувати витрати й урізноманітнити дизайн. Суцільні стіни споруди часто роблять із дошки, яку кріплять до обрешітки з бруса. Альтернативний варіант – монтаж на обрешітку блок-хауса для імітації зрубу. За допомогою вагонки на стінах створюють хитромудрі візерунки. Для оздоблення внутрішніх поверхонь альтанки з дерева часто використовують вагонку, зовнішніх – блок-хаус, для настилу підлоги і стелі – обрізну дошку.

      Поради з догляду за дерев’яними елементами альтанки

      Щоб альтанка з дерева багато років зберігала привабливий вигляд і функціональність, необхідно захищати стіни від руйнівних зовнішніх факторів. Для підвищення вологостійкості рекомендується застосовувати спеціальні просочення, олії та воски, які створюють на поверхні водонепроникну плівку. Види обробки дерев’яної поверхні:

      • нанесення складів, які запобігають гниттю, ураженню цвіллю і комахами;
      • обробка антипіренами, які перешкоджають загорянню деревини;
      • фарбування і покриття лаком для поліпшення декоративних властивостей, захисту від сонячного випромінювання і вологи.

      Для фарбування частіше використовують акрилові, олійні, гумові фарби. При виборі лакофарбових матеріалів враховують стан робочої поверхні. Для фарбування потемнілої деревини з дефектами вибирайте непрозорі фарби. Захистити стіни новозбудованої альтанки від вологи та пошкоджень допоможе лак.

      Компанія “Древо-Харків” надає послугу антисептування деревини, що передбачає обробку пиломатеріалів спеціальними складами. Вони запобігають розмноженню грибків, цвілі та інших мікроорганізмів, які можуть вразити брус або дошку в процесі тривалого зберігання, атмосферного сушіння і транспортування. Через це на дерев’яних виробах з’являється синява. Вона не тільки псує зовнішній вигляд пиломатеріалів. Синява знижує їхні якісні характеристики.

      Проведення антисептичної обробки деревини підвищить зносостійкість і збільшить термін служби дерев’яних виробів. Вартість послуги – 800 грн/куб.м.

      Як відбувається антисептування деревини

      Ця процедура передбачає просочування матеріалу антисептичними засобами, які глибоко проникають у структуру дерева і створюють міцний захисний шар. Надалі антисептування запобігає виникненню гниття, розмноженню хвороботворних бактерій і ураженню грибком. Оброблений матеріал набуває таких переваг:

      • збільшення терміну служби;
      • стійкість до розмноження шкідливих мікроорганізмів;
      • захист від впливу ультрафіолету;
      • збереження естетичного зовнішнього вигляду.

      Для проведення обробки деревини антисептиком не потрібна попередня підготовка сировини. Склади можна наносити на сировину природної вологості. Також антисептування проводиться в процесі камерної сушки. Можна нанести склад самостійно. Однак краще довірити цю процедуру фахівцям “Древо-Харків”.

      Для просочення бруса від гниття і грибків майстри компанії використовують якісні антисептичні засоби, які глибоко проникають у структуру дерева і надійно захищають його на весь період експлуатації. Склади для обробки дощок від грибка і цвілі характеризуються високим поглинанням, оптимальним співвідношенням діючих речовин, безпекою і лояльною вартістю. При цьому відсутній стійкий запах – у цьому ще один плюс використовуваних засобів.

      Для чого і кому потрібна послуга з антисептування

      Оброблене натуральне дерево стає готовим будівельним матеріалом із широкою сферою застосування. Воно використовується в таких галузях:

      • будівництво;
      • оздоблення та декорування;
      • виготовлення меблів;
      • виробництво дерев’яних виробів і паперової продукції.

      Таким чином, послуга з антисептування деревини широко затребувана в промисловості та приватному житловому будівництві. У компанію Drevo звертаються будівельники, оздоблювачі, виробники паперу, виробники меблів і приватні особи, які виконують будівництво або ремонт на своєму об’єкті.

      Чому варто замовити антисептування деревини у нас

      Компанія Drevo – виробник пиломатеріалів, що надає повний спектр послуг з обробки деревини. Наші майстри проводять антисептування заготовок будь-якого розміру: бруса, підлогової дошки, плінтусів, дверних коробів, вагонки, блок-хауса, деталей меблів і багатьох інших виробів.

      Ви можете замовити послугу з антисептування на сайті онлайн. Також можна зателефонувати до call-центру або відвідати офіс у Харкові особисто.

      Майстри проведуть обробку дощок антисептиком у стислі терміни. Оброблені матеріали будуть відправлені на зберігання на власний склад компанії, в якому цілий рік підтримується оптимальний рівень температури і вологості. Компанія Drevo пропонує сервіс доставки. Її здійснюють власні транспортні засоби.

      Стругання або калібрування деревини виконується, щоб надати виробам правильної геометричної форми, певного розміру і гладкої поверхні. Завдяки такій обробці сировина стає готовим будівельним матеріалом.

      Як відбувається калібрування деревини

      Цей процес передбачає зняття з заготовки верхнього шару за допомогою спеціального верстата. Стругання виконується уздовж волокон, інакше залишаться задирки, шорсткості, нерівності та інші дефекти.

      Для правильного калібрування дерева необхідний спеціальний верстат. Вручну така обробка не проводиться. При цьому не потрібна попередня підготовка сировини. Необхідно тільки оцінити якість пиломатеріалу і визначити

      Компанія “Древо-Харків” використовує німецький чотиристоронній стругальний верстат Weinig. Він підходить для високоякісного профілювання різного погонажу: вагонки, дошки для підлоги, блок-хауса, імітації брусу, планкену, рейки, плінтуса, дверного короба, деталей для меблів тощо. розмір готового виробу.

      Переваги каліброваного бруса або дошки:

      • підвищена якість;
      • міцність;
      • відсутність дефектів;
      • стійкість до гниття, розмноження комах, грибків та інших мікроорганізмів;
      • екологічна чистота;
      • широка сфера застосування.

      Для чого і кому потрібне калібрування дерева

      Калібрована дошка використовується в різних видах діяльності:

      • будівництво;
      • оздоблення;
      • меблева промисловість;
      • виробництво дерев’яних виробів.

      Після калібрування брус або дошку можна використовувати для каркасного домобудівництва. З пиломатеріалів можна побудувати лазню, альтанку або госпбудівлю. Вони також використовуються для декорування веранд, альтанок, будинків. При цьому калібровану дошку можна застосовувати для оздоблення об’єктів всередині та зовні. З неї також виготовляють каркаси м’яких меблів, ящики, піддони, двері та інші дерев’яні вироби.

      Таким чином, за послугою з калібрування деревини в компанію Drevo звертаються будівельники, оздоблювачі, виробники дерев’яних виробів і приватні особи, які виконують будівництво і ремонт об’єкта на ділянці.

      Чому варто замовити калібрування дерева у нас

      Drevo – це виробник пиломатеріалів з великим досвідом роботи. Компанія також надає послуги з калібрування колоди клієнта. Для обробки сировини використовується високоякісне німецьке обладнання.

      Наші майстри мають великий досвід роботи. У своїй діяльності “Древо-Харків” дотримується суворих стандартів якості, встановлених ГОСТами та іншою нормативною документацією.

      Ви можете замовити послугу зі стругання пиломатеріалів онлайн, за допомогою дзвінка до call-центру або під час особистого відвідування офісу в Харкові. Готова продукція зберігається на власному складі Drevo, в якому підтримується оптимальний рівень температури та вологості.

      Діє власний сервіс доставки Харківською, Полтавською, Київською та Черкаською областями. Кінцеву вартість калібрування дошки з подальшим зберіганням і доставкою можна уточнити на стадії оформлення замовлення на послугу.

      Процес сушіння деревини – це гідротермічна обробка, що передбачає видалення з сировини зайвої вологи. Завдяки цьому дерево стає будівельним і промисловим матеріалом, готовим до подальшої обробки. При цьому висушений виріб відповідає вимогам, встановленим нормативною документацією. Його можна використовувати в промислових і побутових цілях.

      Як відбувається послуга із сушіння пиломатеріалів

      Компанія “Древо-Харків” використовує спеціальну сушильну камеру, що створює примусову циркуляцію повітря. Її забезпечують вбудовані вентилятори. Повітря, що нагнітається, нагрівається, проходячи через калорифер.

      У процесі послуги з сушіння пиломатеріалів встановлені певні норми температури та вологості. Нагріте повітря проходить через сировину, випаровуючи з неї надлишки вологи. У сушильній камері передбачено кілька режимів сушіння, завдяки чому можна підібрати оптимальний рівень температури залежно від рівня вологості та розміру сировини.

      Дерево можна висушити та природним шляхом. Але на цей процес знадобиться занадто багато часу. Камерна сушка деревини значно скорочує терміни з видалення надлишків вологи. При цьому вони залежать від сорту деревини. Процес сушіння строго контролюється на кожному етапі. В кінцевому підсумку вдається досягти вмісту вологи 10-12%.

      Переваги послуги з сушіння пиломатеріалів:

      • підвищення якості сировини;
      • запобігання деформацій через вологу;
      • поліпшення стабільності розміру і форми;
      • зниження ваги;
      • надання естетичного зовнішнього вигляду.

      Для чого і кому потрібні послуги з сушіння деревини

      Сировина, що пройшла обробку в сушильній камері, стає готовим будівельним матеріалом. Сушіння істотно підвищує його стійкість до комах, грибків, гниття і біологічних впливів. Така обробка збільшує термін служби пиломатеріалів без зміни кольору, форми, розміру та інших якісних характеристик. Готовий матеріал можна використовувати в таких цілях:

      • будівництво;
      • укладання підлоги;
      • оформлення інтер’єру;
      • виготовлення меблів і предметів декору;
      • виробництво паперу та картону.

      Відповідно, послуга із сушіння пиломатеріалів може знадобитися будівельникам, оздоблювачам, виробникам меблів. Вона широко затребувана в промисловості. Також у компанію Drevo звертаються приватні особи, які проводять будівництво і ремонт.

      Чому варто замовити послугу з сушіння пиломатеріалів у нас

      Виробник Drevo має великий досвід роботи на ринку сушіння пиломатеріалів. У штаті складаються висококваліфіковані майстри. Компанія гарантує високі стандарти сушіння. Готова продукція зберігається на власному складі, в якому підтримуються оптимальний рівень температури та вологості.

      Офіс компанії розташований у Харкові. Доставка не обмежується одним містом. Вона здійснюється в Харківській, Полтавській, Київській та Черкаській областях. Її виконує власний сервіс доставки Drevo.

      Ви можете замовити послугу сушіння деревини онлайн на сайті, через call-центр або під час особистого відвідування офісу. Вартість сервісу можна уточнити на стадії оформлення замовлення.

      Вартість послуги сушки: від 2000 грн/м.куб. в залежності від об’єму матеріалу.

      • Зареєструватися
      Забули пароль? Будь ласка, введіть ваш логін або адресу електронної пошти. Ви отримаєте електронною поштою посилання для створення нового паролю.

        ОСТАВЬТЕ СВОЙ ОТЗЫВ




        Поставьте галочку для подтверждения, что вы человек